Årsmødet 2021

Hvad betyder digitalisering for etnografisk feltarbejde og antropologisk indsigt, før, under og efter corona? Hvad har vi lært af det seneste års nødvendige erfaringer? Hvad sker der med vores digitale liv, og hvordan vil det præge faget fremover? Dette er nogle af de spørgsmål, vi belyste og diskuterede.

Rammen for diskussion blev sat af to særdeles spændende oplæg fra danske antropologer: Brit Ross Winthereik, professor på IT-Universitetet i København med Anders Munk, lektor på Aalborg Universitet; og Karen Waltorp, ny lektor på Antropologi Københavns Universitet og leder af Etnografisk Eksploratorium. Dato: 8/4, Zoom.

DEF’s arrangører siger tak

Den Antropologiske Vinkel om Hud

Huden er menneskets største organ. Det er vores overflade og vores berøringsflade med verden. Den er også noget af det første, vi ser, når vi møder hinanden. Når vi mødes lader vi også ofte vores hud møde hinanden. Vi siger pænt goddag med et håndtryk. Håndflade mod håndflade. Måske har din hud og dit forhold til den betydning for den måde, du møder verden på og hvordan verden møder dig. Dato: 10/3, Zoom.

Formidlingsprisen 2020 med Thomas Hylland Eriksen

Kom og hør Thomas Hylland Eriksen og vær med til at hylde etnografisk formidling, når Dansk Etnografisk Forening uddeler Formidlingsprisen 2020. 

I anledningen af Dansk Etnografisk Forenings Formidlingspris 2020 inviteredes du til en spændende og festlig time online på Zoom torsdag d. 18/3 kl. 17.00-18.00. Grundet Covid-19 har foreningen indtil videre haft udskudt arrangementet, samt omlagt det til at være online. Vi var dog stolte af endelig at kunne præsentere og fejre årets prismodtager, Thomas Hylland Eriksen, der stod for aftenens festoplæg.

Thomas Hylland Eriksens festoplæg handlede bl.a. om nye, mulige kapitler til næste udgave af Small Places, Large Issues