Dansk Etnografisk Forening Formidlingspris uddeles i år for 7. gang. Prisen gives til enkeltpersoner eller grupper for fremragende formidling, hvor etnografisk viden sættes på spil og engagerer modtageren.
Aftenen byder på faglig og festlige dimensioner og en lækker vegetarisk middag – alt sammen med etnografisk formidling i højsædet.

Vi er glade og stolte over at kunne præsentere årets modtager:

Berit Madsen
Uddannet som antropolog ved Aarhus Universitet med overbygning indenfor journalistikken. Har sidenhen uddannet sig som filminstruktør, og har i dag sit virke som filminstruktør og producer. Berit arbejder særligt med dokumentarfilm, og har bl.a. lavet filmen: ”Sepideh – reaching for the stars”, der blev utrolig anerkendt og nomineret til priser i både ind- og udland. Hun underviser desuden på dokumentarfilmskolen i Aarhus.

Andreas Dalsgaard
Uddannet bachelor i antropologi fra Aarhus Universitet, overbygning på den danske filmskole. Debuterede som filminstruktør med “Afghan Muscles” som American Film Institutes pris for Bedste Dokumentar. Dalsgaard fulgte op med bl.a. “Bogota Change” og “The Human Scale” – begge internationale festivalsucceser. Med filmene har han vist sin særlige evne til at beskrive samfund i konflikt og forandring.

Program
Fredag d. 29. oktober 

17.00: Velkomst ved Dansk Etnografisk Forenings formand

17.10: ‘Imellem Drømme og Benspænd blev vores udstilling’ – oplæg ved Amalie Birch og Maja Hyldgaard Kristiansen

17.20: Festforelæsning ved filmskaber Andreas Dalsgaard

17.40: Spørgerunde

17.50: Udnævnelse af modtageren af Formidlingsprisen 2021 ved Bodil Selmer

17.55: Prisoverrækkelse ved sidste års modtager, Thomas Hylland Eriksen

18.00: Oplæg ved årets prismodtager, Berit Madsen, antropolog og dokumentarfilminstruktør, grundlægger af “DOX:WORLD – Filmskole i Aarhus for Dokumentar- og Webfilm (www.doxworld.dk)

18.15-??: Festmiddag og bar med skåltaler